Półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków. W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat niezmiennie urzekają.
Szczegóły
Tytuł: Przetwory i nalewkiPodtytuł: 300 najlepszych przepisów kuchni polskiej i światowej.
Autor: Capriari Małgorzata
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376704371
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 272
Format: 16.0x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.69 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pytania i odpowiedzi. Leksykon juniora
Delta W-Z
Kodeks postępowania karnego
Zakamycze
Narrenturm Tom 1
SuperNowa
Prawo krwi
Książnica
Rosyjska kochanka
Albatros
Zdrowie na co dzień / ABC praktycznej pani
Pakiet
Pakiet
Szara Godzina