Tartrazyna, polidekstroza i E133 czy zaryzykujesz ich spożycie Z tego kieszonkowego poradnika konsumenta dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać.
W tabelach zawierających alfabetyczną listę związków chemicznych znajdziesz przydatne informacje o potencjalnym wpływie dodatków chemicznych na twoje zdrowie. O stopniu ich szkodliwości informują kolory. Z książki dowiesz się również, co oznaczają kody zaczynające się literą E. Informacje te pomogą Ci zadecydować, które produkty włożyć do koszyka, a które lepiej zostawić na półce.
Szczegóły
Tytuł: E213 Tabele dodatków i składników chemicznych czyli wiesz co jeszAutor: Statham Bill
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377730348
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 160
Format: 13.0x19.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.2 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Choroby układu pokarmowego
AWM Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
Segregator A5 Minnie
Derform
Dobre bakterie
Feeria
Piekielnie twarda sztuka
Ćwiczenia i dieta dla zuchwałych
Ćwiczenia i dieta dla zuchwałych
SQN - Sine Qua Non