Świat od kuchni
W poszukiwaniu posiłku doskonałego

Carta Blanca

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 13.0x20.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
39,90 PLN
Nasza cena
26,16 PLN



Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programów kulinarnych, w których w co najmniej bezpośredni sposób przedstawia wszystko, co zjeść należy, i to, czego spożywać absolutnie się nie powinno, napisał pamiętnik ze swoich kulinarnych podróży. Książka szybko pojawiła się na liście bestsellerów New York Timesa oraz zdobyła tytuł 2002 Food Book of the Year, nada-wany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntował sławę jednego z najciekawszych szefów kuchni.
W Świecie od kuchni Tony Bourdain w znamienny dla siebie ener-getyzujący sposób otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej za-skakujących restauracji świata i opisuje najdziwaczniejsze, często przerażające potrawy. W czasie tej podróży dociera m.in. do Kambo-dży, Portugalii, Japonii, Wietnamu, Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii, Meksyku i wschodniego wybrzeża USA. Czym zaskoczy orientalne menu M.in. trującą rybą fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącym sercem kobry, sma-żonymi na chrupko baranimi jądrami czy gotowanym embrionem kaczki.
A który z nich to, według Tonyego Bourdaina, posiłek doskonały Tego Czytelnik się dowie z książki.

Szczegóły

Tytuł: Świat od kuchni
Podtytuł: W poszukiwaniu posiłku doskonałego
Autor: Anthony Bourdain
Wydawnictwo: Carta Blanca
Seria: BIEGUNY
ISBN: 9788377052259
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Środa Jacek
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 336
Format: 13.0x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.4 kg

Recenzje