Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań umysłu, serca i podniebienia.
Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.
Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.
Szczegóły
Tytuł: Cztery strony smakuWydawnictwo: Dolnośląskie
Seria: Z RÓŻĄ WIATRÓW
ISBN: 9788324592722
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 328
Format: 13.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.4 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wyprawy po przyprawy
Pascal
Viking City Kolejka
Viking Toys
Co? Jak? Narysować (14203)
Egmont
Pamiętnik Mary Berg
Relacja o dorastaniu w warszawskim getcie
Relacja o dorastaniu w warszawskim getcie
Prószyński i S-ka
Zaraza
Fundacja Instytutu Reportażu