Czosnek, którego ojczyzną jest Wschód, do Europy przywędrował z Egiptu już w starożytności. Lecznicze właściwości czosnku wykorzystywane były przez stulecia, a jego zalety dla zdrowia nauka potwierdziła w XIX wieku. Nie jest on panaceum na wszystko, jednak ma ogromny wkład w walce z wirusami, bakteriami i grzybami atakującymi nasz organizm. Mimo charakterystycznego zapachu i ostrego smaku jest powszechnie stosowany zarówno w kuchni, jak i w celach leczniczych. Książka Czosnek dla zdrowia i smaku zawiera przepisy, które pozwalają wykorzystać tę cenną bylinę nie tylko jako naturalną pomoc w walce z niektórymi chorobami, ale przede wszystkim stanowią podstawę do budowania odporności naszego organizmu. Czosnek, stosowany systematycznie w spożywanych posiłkach, taką właśnie moc posiada!
Szczegóły
Tytuł: Czosnek dla zdrowia i smakuAutor: Elżbieta Frankowska
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372776396
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 128
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Uprawa roślin ozdobnych
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
8 dogmatów wywierania wpływu
Helion
Magiczny świat czosnku
Baobab
Szybkie czytanie
Sukces w nauce
Sukces w nauce
Literat
Czosnek dobry na wszystko
Oficyna Wydawnicza ABA