Jak rozpoznać dobre mięso i jak je dzielić W jaki sposób oczyścić żeberka, wiązać wołowinę czy pokroić udziec jagnięcy W czym tkwi sekret smacznego bulionu wołowego Mnóstwo wskazówek i dobrych rad dla wszystkich, przygotowujących mięso, to wstęp do zestawu blisko stu inspirujących przepisów na najlepsze mięsne potrawy, m.in. na idealny stek, tradycyjne Osso buco, czy gotowaną na wolnym ogniu łopatkę jagnięcą. Wspaniałe poglądowe zdjęcia. Książka niezbędna w kuchennej bibliotece.
Szczegóły
Tytuł: Mięsa najlepsze potrawy i marynatyAutor: Manning Anneka
Wydawnictwo: Świat Książki
Seria: KLASA MISTRZÓW
ISBN: 9788327300812
Tytuł oryginału: MEAT & GAME
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Wiśniewska Natalia
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 192
Format: 19.0x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.69 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Hania Humorek
Egmont
Historia Polski do 1572
Wydawnictwo Naukowe PWN