W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych.
Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.
Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
Szczegóły
Tytuł: Chemia żywności Tom 1Podtytuł: składniki żywności
Autor: Praca zbiorowa
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788363623357
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 234
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.4 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pirat
BIS
Barwy uczuć
Harlequin
Poszukiwacz skarbów
Harlequin
Tak miało być
Harlequin
Czuły drań
Świat Książki
Kusicielka
Świat Książki
Iluzjonista
Harlequin