W książce autor podjął próbę sformułowania współczesnych przesłanek waloryzacji rent ekonomicznych w sektorze gospodarki żywnościowej, które umożliwiają rozpoznanie mechanizmu przepływu rent i oszacowanie ich skali. Biorąc pod uwagę zagadnienia teoretyczne i łączące je związki przyczynowo-skutkowe, autor podzielił książkę na trzy części:
część pierwsza zawiera określenie przesłanek metodologicznych i nowej koncepcji renty gruntowej w kontekście paradygmatu zrównoważonego rozwoju,
część druga odnosi się do tworzenia i podziału rent ekonomicznych,
część trzecia dotyczy instytucjonalnej koordynacji procesu podziału rent ekonomicznych.
Książka jest przeznaczona dla:
studentów kierunków ekonomicznych i rolniczych,
pracowników administracji rządowej i samorządowej.
część pierwsza zawiera określenie przesłanek metodologicznych i nowej koncepcji renty gruntowej w kontekście paradygmatu zrównoważonego rozwoju,
część druga odnosi się do tworzenia i podziału rent ekonomicznych,
część trzecia dotyczy instytucjonalnej koordynacji procesu podziału rent ekonomicznych.
Książka jest przeznaczona dla:
studentów kierunków ekonomicznych i rolniczych,
pracowników administracji rządowej i samorządowej.
Szczegóły
Tytuł: Renty ekonomiczne w gospodarce żywnościowej w PolsceAutor: Czyżewski Bazyli
Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320820539
Język oryginału: polski
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 448
Format: 16.2x23.7cm
Oprawa: Kartonowa Foliowana
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sprawa podzielonego domu
Dolnośląskie
Sadowa 1866
Bellona
Prowansja
Sklep Podróżnika
Meksyk Przewodnik
G+J RBA
Noce attyckie 2.24. o dawnej oszczędności i o starożytnych ustawach dotyczących wydatków
Wydawnictwo Naukowe UAM
Krótka historia literatury austriackiej
Wydawnictwo Naukowe UAM
Pielęgniarstwo
Pierwsze kroki w zawodzie
Pierwsze kroki w zawodzie
Wolters Kluwer