Strucle, ciasta, torty - przyjemności, przed którymi przestrzegają dietetycy i lekarze w serii "Kuchnia, która leczy" W czym tkwi sekret prezentowanych przepisów Odpowiedź jest zaskakująco prosta - w mądrości św. Hildegardy. Wszystkie przepisy zostały zmienione zgodnie z jej zaleceniami. W składzie smakowitych słodkości znajdziemy tylko zdrowe produkty, pozostałe zastąpiono lub usunięto. Powstały znakomite wypieki na bazie mąki orkiszowej, surowego cukru trzcinowego czy świeżych owoców. Można się skusić na ciasto bożonarodzeniowe z serem i bakaliami, plastry pomarańczowe z nadzieniem i tort Sachera - w sam raz na świąteczne uczty! W książce znalazły się też porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł wprowadzania orkiszu do codziennej diety.
Szczegóły
Tytuł: Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. CiastaPodtytuł: Kuchnia która leczy
Autor: Yvette E. Salomon
Wydawnictwo: AA
Seria: KLASZTORNA KUCHNIA ŚWIĘTEJ HILDEGARDY
ISBN: 9788362927944
Tytuł oryginału: Hildegard - Die gute Kuche
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Dobija Monika
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 160
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.63 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tajny Dziennik
Wilga
Długopis czarny z autogr. Wieniawskiego i skrzyp.
Polskie Wydawnictwo Muzyczne
Pan Samochodzik i Kapitan Nemo Tom 5
Edipresse
Sowieci
Rebis