Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.
Szczegóły
Tytuł: Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postnePodtytuł: Kuchnia która leczy
Autor: Yvette E. Salomon
Wydawnictwo: AA
Seria: KLASZTORNA KUCHNIA ŚWIĘTEJ HILDEGARDY
ISBN: 9788362927951
Tytuł oryginału: Hildegard - Die gute Kuche
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Dobija Monika
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 160
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.59 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Z alfabetem religijnym na ty
Księgarnia Św. Wojciecha
Dieta i post według Św. Hildegardy z Bingen
Wydawnictwo M
Stosujemy siemię lniane
Źródła Życia
Świnka Peppa Wycinanki Urodziny Peppy
Media Service Zawada