Pomiary w HACCP - praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe
Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o.
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego. Podstawą procesu monitorowania są pomiary.
Celem poradnika jest przybliżenie Czytelnikom zagadnień z dziedziny pomiarów stosowanych w systemie HACCP. Omówiono w nim najczęściej mierzone wielkości, przyrządy pomiarowe i ich parametry. Podano wskazówki wyboru właściwych przyrządów do wybranych zastosowań ze szczególnym uwzględnieniem firm małych i średnich.<p>
Grzegorz Heszen i Janusz Rudnik są pracownikami firmy MERA, działającej na rynku aparatury pomiarowej od 1989 r. W ostatnich latach, w związku z upowszechnianiem się systemu HACCP, autorzy skierowali swoją aktywność na promowanie aparatury związanej z tym systemem.
Celem poradnika jest przybliżenie Czytelnikom zagadnień z dziedziny pomiarów stosowanych w systemie HACCP. Omówiono w nim najczęściej mierzone wielkości, przyrządy pomiarowe i ich parametry. Podano wskazówki wyboru właściwych przyrządów do wybranych zastosowań ze szczególnym uwzględnieniem firm małych i średnich.<p>
Grzegorz Heszen i Janusz Rudnik są pracownikami firmy MERA, działającej na rynku aparatury pomiarowej od 1989 r. W ostatnich latach, w związku z upowszechnianiem się systemu HACCP, autorzy skierowali swoją aktywność na promowanie aparatury związanej z tym systemem.
Szczegóły
Tytuł: Pomiary w HACCP - praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowePodtytuł:
Autor: Janusz Rudnik
Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o.
Kod paskowy: 978837426280X
ISBN: 837426280X
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 52
Oprawa: miękka
Waga: 0.1 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Eragon
Mag
Mój młodszy brat
Media Rodzina
Rycerz Kielichów
Runa
Spowiedź bezrobotnego
Novae Res
Florystka
Videograf
Apetyt turysty
O doświadczaniu świata w podróży
O doświadczaniu świata w podróży
Universitas
Papusza
Czarne
Smoleńsk
Wielka Litera