Pomiary w HACCP - praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe

Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o.

  • Rok wydania: 2006
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
68,30 PLN
Nasza cena
60,61 PLN



Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu spożywczego i żywienia zbiorowego. Podstawą procesu monitorowania są pomiary.
Celem poradnika jest przybliżenie Czytelnikom zagadnień z dziedziny pomiarów stosowanych w systemie HACCP. Omówiono w nim najczęściej mierzone wielkości, przyrządy pomiarowe i ich parametry. Podano wskazówki wyboru właściwych przyrządów do wybranych zastosowań ze szczególnym uwzględnieniem firm małych i średnich.<p>

Grzegorz Heszen i Janusz Rudnik są pracownikami firmy MERA, działającej na rynku aparatury pomiarowej od 1989 r. W ostatnich latach, w związku z upowszechnianiem się systemu HACCP, autorzy skierowali swoją aktywność na promowanie aparatury związanej z tym systemem.


Szczegóły

Tytuł: Pomiary w HACCP - praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe
Podtytuł:

Autor: Janusz Rudnik
Wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o.
Kod paskowy: 978837426280X
ISBN: 837426280X
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 52
Oprawa: miękka
Waga: 0.1 kg

Recenzje