Współczesne problemy hotelarstwa, gastronomii, turystyki i rekreacji
Zeszyty Naukowe Nr 6 (2010)
Inwestycje
"Zeszyty Naukowe", wydawane przez Wyższą Szkołę Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, są periodykiem, którego zadaniem jest kształtowanie myśli naukowej na temat kultury fizycznej, turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii głównie przez upowszechnianie dorobku badawczego w tych dziedzinach.
Podstawowym naszym celem jest publikowanie, a tym samym upowszechnianie prac naukowych z zakresu hotelarstwa, gastronomii, turystyki i rekreacji ze szczególnym uwzględnieniem zdrowego żywienia itp. Ułatwi to dostęp wszystkich zainteresowanych do tak prezentowanego dorobku, da również pracownikom naukowym zdecydowanie większe możliwości publikowania prac. W szczególności taką szansę zyskują młodzi pracownicy nauki. W efekcie usprawniony zostanie obieg myśli naukowej z dziedziny turystyki, z uwzględnieniem dokonań krajowych, ale również zagranicznych.
"Zeszyty Naukowe" adresowane są do nauczycieli szkół wyższych kierunków turystyczno-rekreacyjno-hotelarsko-gastronomicznych. Powinny być również dostępne we wszystkich bibliotekach uczelni i szkół specjalistycznych, docierać też będą do głównych zagranicznych ośrodków naukowych i bibliotek związanych z nauką o turystyce, rekreacji, hotelarstwie i technologii żywienia.
Planowane zamierzenia częściowo znajdą odzwierciedlenie w pierwszym numerze "Zeszytu Naukowego". Przewiduje się publikowanie prac przez autorów zagranicznych w ramach współpracy o podobnym charakterze.
Zamierzamy również prezentować aktywność naukową i dydaktyczną wybranych szkół wyższych o profilu turystyczno-rekreacyjnym, recenzje wydawnictw, streszczenia artykułów w języku angielskim.
Zachęcamy wszystkich zainteresowanych nauczycieli uczelni, które kształcą kadry dla turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii, do współpracy z redakcją pisma.
Podstawowym naszym celem jest publikowanie, a tym samym upowszechnianie prac naukowych z zakresu hotelarstwa, gastronomii, turystyki i rekreacji ze szczególnym uwzględnieniem zdrowego żywienia itp. Ułatwi to dostęp wszystkich zainteresowanych do tak prezentowanego dorobku, da również pracownikom naukowym zdecydowanie większe możliwości publikowania prac. W szczególności taką szansę zyskują młodzi pracownicy nauki. W efekcie usprawniony zostanie obieg myśli naukowej z dziedziny turystyki, z uwzględnieniem dokonań krajowych, ale również zagranicznych.
"Zeszyty Naukowe" adresowane są do nauczycieli szkół wyższych kierunków turystyczno-rekreacyjno-hotelarsko-gastronomicznych. Powinny być również dostępne we wszystkich bibliotekach uczelni i szkół specjalistycznych, docierać też będą do głównych zagranicznych ośrodków naukowych i bibliotek związanych z nauką o turystyce, rekreacji, hotelarstwie i technologii żywienia.
Planowane zamierzenia częściowo znajdą odzwierciedlenie w pierwszym numerze "Zeszytu Naukowego". Przewiduje się publikowanie prac przez autorów zagranicznych w ramach współpracy o podobnym charakterze.
Zamierzamy również prezentować aktywność naukową i dydaktyczną wybranych szkół wyższych o profilu turystyczno-rekreacyjnym, recenzje wydawnictw, streszczenia artykułów w języku angielskim.
Zachęcamy wszystkich zainteresowanych nauczycieli uczelni, które kształcą kadry dla turystyki, rekreacji, hotelarstwa i gastronomii, do współpracy z redakcją pisma.
Szczegóły
Tytuł: Współczesne problemy hotelarstwa, gastronomii, turystyki i rekreacjiPodtytuł: Zeszyty Naukowe Nr 6 (2010)
Autor: Ewa Mucha-Szajek
Wydawnictwo: Inwestycje
ISBN: 9788388537943
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 245
Oprawa: miękka
Waga: 0.41 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wycinanki edukacyjne. Tęczowe Abecadło
Olimp Media
Tajemnica złota
Zakamarki
Noddy
R501
R501
Ameet
Skarpeta świąteczna
G01Q0741
G01Q0741
Russell
Poznaję zwierzęta świata
Wilga
Lady In Red
Cheapolata