Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie".
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Bliny z mąki gryczanej
2. Kartacze
3. Knedle z owocami
4. Knedle z kaszy manny
5. Kulebiak
6. Pierogi ruskie
7. Placki ziemniaczane z niespodzianką
8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą
9. Rożki z kapustą
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
1. Bliny z mąki gryczanej
2. Kartacze
3. Knedle z owocami
4. Knedle z kaszy manny
5. Kulebiak
6. Pierogi ruskie
7. Placki ziemniaczane z niespodzianką
8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą
9. Rożki z kapustą
Szczegóły
Tytuł: Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVDWydawnictwo: TVP S.A.
Kod paskowy: 5902600067184
ISBN: 9788392318842
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 2
Format: 13.5x19.5 cm
Oprawa: etui kartonowe
Waga: 0.096 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Odwiedzając czarownice
Dreams
Na budowie Dotknij i poczuj
Olesiejuk