Złota księga czekolady

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 17x22 cm
  • Oprawa: twarda oprawa w obwolucie
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
99,00 PLN
Nasza cena
71,73 PLN



Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady.
Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano „pokarmu bogów”. Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino.

Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy.

Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki – a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię – od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne.

Szczegóły

Tytuł: Złota księga czekolady
Autor: Carla Bardi, Claire Pietersen
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788377703922
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 704
Format: 17x22 cm
Oprawa: twarda oprawa w obwolucie
Waga: 1.746 kg

Recenzje