Turcja ze względu na swoją historię i geograficzne położenie stała się intrygującą mieszanką różnych wpływów. Z jednej strony graniczy z kilkoma krajami Bliskiego Wschodu, stąd w jej kulinarnym repertuarze znalazły się tradycyjne dania arabskie lub ich odmiany. Z drugiej należy do kręgów krajów śródziemnomorskich, w związku z czym można znaleźć w jej kuchni pewne elementy prostej, zdrowej diety.
Poradnik kulinarny „Kuchnia turecka” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.
Poradnik kulinarny „Kuchnia turecka” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia tureckaAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788377700242
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 240
Format: 14x14 cm
Oprawa: oprawa broszurowa
Waga: 0.316 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Smoleńsk 10 kwietnia 2010
G+J Gruner+Jahr Polska
Kiedy ulegnę
Świat Książki
Sekretny język kwiatów
Świat Książki
Wielka księga malucha
Grafag
Na końcu tęczy
Muza