Kuchnia turecka

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 14x14 cm
  • Oprawa: oprawa broszurowa
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
6,99 PLN
Nasza cena
5,06 PLN



Turcja ze względu na swoją historię i geograficzne położenie stała się intrygującą mieszanką różnych wpływów. Z jednej strony graniczy z kilkoma krajami Bliskiego Wschodu, stąd w jej kulinarnym repertuarze znalazły się tradycyjne dania arabskie lub ich odmiany. Z drugiej należy do kręgów krajów śródziemnomorskich, w związku z czym można znaleźć w jej kuchni pewne elementy prostej, zdrowej diety.
Poradnik kulinarny „Kuchnia turecka” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.

Szczegóły

Tytuł: Kuchnia turecka
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788377700242
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 240
Format: 14x14 cm
Oprawa: oprawa broszurowa
Waga: 0.316 kg

Recenzje