Pierwsza część podręcznika akademickiego na temat żywienia zwierząt. W tomie tym omówiono:
składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt,
budowę przewodu pokarmowego u przeżuwaczy, zwierząt monogastrycznych i ryb,
pobranie, trawienie i wchłanianie,
przemianę materii i składników mineralnych,
żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi,
systemy oceny wartości pokarmowej pasz i zapotrzebowania zwierząt.
Materiał przygotowany został przez najlepszych specjalistów z różnych ośrodków naukowych.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 1Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301142766
Tytuł tomu: Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 438
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.65 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Anatomia zwierząt Tom 2
Narządy wewnętrzne i układu krążenia
Narządy wewnętrzne i układu krążenia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Anatomia zwierząt Tom 1 Aparat ruchowy
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 2
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo
Wydawnictwo Naukowe PWN