Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha
Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet.
W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia.
Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami.
Tadeusz Pióro
Szczegóły
Tytuł: Historia polskiego smakuPodtytuł: Kuchnia Stół Obyczaje
Autor: Łozińska Maja
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
ISBN: 9788377052693
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 296
Format: 19.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.93 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Jak napisać pracę dyplomową Poradnik dla humanistów
Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Ekologiczny dom
Publicat
Jachty
Olesiejuk
Cuda architektury
Fenix
1001 drobiazgów Piraci
Tatarak
1001 drobiazgów Nad wodą
Tatarak