Historia polskiego smaku
Kuchnia Stół Obyczaje

Dom Wydawniczy PWN

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 19.5x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
61,17 PLN



Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet. W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia. Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami. Tadeusz Pióro

Szczegóły

Tytuł: Historia polskiego smaku
Podtytuł: Kuchnia Stół Obyczaje
Autor: Łozińska Maja
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
ISBN: 9788377052693
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 296
Format: 19.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.93 kg

Recenzje