Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej
Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie modnych potraw z kuchni różnych narodów.
Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.
Szczegóły
Tytuł: Wielki leksykon kulinarnyAutor: F. Jürgen Herrmann
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375445947
Tłumacz: Jałowiec-Sawicka Magdalena
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 1070
Format: 17.5x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Historie przedhistoryczne
Zysk i S-ka
W poszukiwaniu grzmiącego smoka
Wydawnictwo M