Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku

Zysk i S-ka

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 15.4x21.1
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,90 PLN
Nasza cena
24,65 PLN
Oszczędzasz 18%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwinei, Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą, a w sposób skrajny od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego, co jadalne (korony kwiatu, kiełków, korzeni, naci, kory i larw w niej żyjących). Po lekturze tej książki warto się zadumać, czy można beztrosko wyrzucać stary chleb, wylewać serwatkę, marnować nać selerów, pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba. Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się egzotycznych, nowych, może się przydać komuś, kogo los skieruje w tamte rejony, a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.

Szczegóły

Tytuł: Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku
Autor: Biruta Markuza
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
ISBN: 9788375068900
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 388
Format: 15.4x21.1
Oprawa: Twarda
Waga: 0.8 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: