Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwinei, Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą, a w sposób skrajny od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego, co jadalne (korony kwiatu, kiełków, korzeni, naci, kory i larw w niej żyjących). Po lekturze tej książki warto się zadumać, czy można beztrosko wyrzucać stary chleb, wylewać serwatkę, marnować nać selerów, pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba.
Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się egzotycznych, nowych, może się przydać komuś, kogo los skieruje w tamte rejony, a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.
Szczegóły
Tytuł: Smak tropików. Kuchnie PacyfikuAutor: Biruta Markuza
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
ISBN: 9788375068900
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 388
Format: 15.4x21.1
Oprawa: Twarda
Waga: 0.8 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Jak uszczęśliwić młoda matkę
Bellona
Psy spadają
Muza
Miłość w czasach kolki
Czarna Owca
Niewinność zagubiona w deszczu
Znak Literanova
Wszystkie kobiety don Hułana
G+J Gruner+Jahr Polska
Mama smoczek
Prószyński i S-ka
Zapiski hinduskiej służącej
Prószyński i S-ka
A to tylko...100 kalorii!
Parragon
Sałatki
Olesiejuk
Piękne ciało w 6 tygodni
Edipresse Polska