Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy!
Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego.
Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie przygotowywanej czekoladzie z Modici.
Jeśli jednak twój apetyt nie będzie zaspokojony, nie martw się, znajdziesz w książce ponad 50 smakowitych przepisów! No i nie musisz, jak autor, obawiać się groźnej mafii.
Zatem weź głęboki oddech i przygotuj się na niezwykłą mieszankę smaków!
Polędwica błyszczała od oleju aromatyzowanego węglem drzewnym. Słowem, wołowina z rusztu z pieczonymi ziemniakami i surówką. Ba, ale cóż to była za wołowina o konsystencji aksamitu i aromacie róż. Kilka liści lekko przywiędłej sałaty lodowej, chrupiące pieczone ziemniaki, drażniący, ostry smak lekkiej spalenizny, który uzyskuje się na porządnym ruszcie opalanym węglem drzewnym.
Szczegóły
Tytuł: Słodki jak miód kwaśny jak cytrynyAutor: Fort Matthew
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788376421964
Tytuł oryginału: Sweet Honey, Bitter Lemons
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Chojnowski Karol
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 376
Format: 13.0x20.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.37 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Xanth 1
Zaklęcie dla Cameleon
Zaklęcie dla Cameleon
Nasza Księgarnia
Xanth 2 Źródło magii
Nasza Księgarnia
Xanth 3 Zamek Roogna
Nasza Księgarnia
Król Lew
Bajkowa Biblioteka
Bajkowa Biblioteka
Egmont
Milcz nawet po śmierci
Akurat
Mój Adam
Egmont
Dżunia
Egmont
Planety pana Mikołaja
Egmont