Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.
Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
Szczegóły
Tytuł: Domowe marynatyPodtytuł: Słodkie kwaśne i pikantne
Autor: Colette Prommer, Stefan Grossauer
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731420
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 96
Format: 16.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.27 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Nalewki które leczą
Diecezjalne
Piłkarze (0270)
Wiek: 6+
Wiek: 6+
Alexander
21 lekcji na XXI wiek
Literackie
Kolorki (00310/WG)
Wiek: 2+
Wiek: 2+
Granna
Pieczątki (2354)
Wiek: 5+
Wiek: 5+
Alexander
Quiz imprezowy. Teorie spiskowe
Edgard Games
Literołaki
Wiek: 7+
Wiek: 7+
Zielona Sowa
Basia. Wielka księga przygód 4
HarperKids