Domowe marynaty
Słodkie kwaśne i pikantne

RM

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 16.5x23.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
22,30 PLN
Nasza cena
20,30 PLN
Oszczędzasz 9%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.

Szczegóły

Tytuł: Domowe marynaty
Podtytuł: Słodkie kwaśne i pikantne
Autor: Colette Prommer, Stefan Grossauer
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731420
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 96
Format: 16.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.27 kg

Recenzje