Po Ciastach, ciastkach i takich tam czas na specjały Z działki, z lasu i takich tam. Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na przetwory. Trochę zwariowany, a trochę sentymentalny kulinarno-edytorski smakołyk.
Znajdziecie tu powidła, dżemy, konfitury, musy, pasty, marynaty, soki, nalewki i inne przysmaki pachnące latem ? a także ręcznie pisany tekst, smaczki potocznej polszczyzny kuchennej, ujmująco nonszalanckie ilustracje.
Bez sztucznych barwników, bez konserwantów, bez zadęcia. Wyłącznie z ekologicznych składników i według sprawdzonych receptur. Ręczna robota z okrasą wspomnień i starych fotografii. Naturalnie i pysznie. Smacznego!
Słoiki, karafki, butelki to prawdziwe wehikuły czasu. Zimą lądują na stole pełne skarbów lata. I przywołują najcieplejsze chwile: te niedawno minione i te sprzed lat, kiedy mamy naszych mam smażyły powidła i marynowały. Ta książka powstała właśnie dlatego. I dlatego, że stare zdjęcia, wakacje u babci i powidła śliwkowe są najlepsze na świecie.
(od autorki)
Szczegóły
Tytuł: Z działki, z lasu i takie tamAutor: Agata Królak
Wydawnictwo: Dwie Siostry
ISBN: 9788363696160
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 192
Format: 21.0x21.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.59 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Nie trzeba słów
Tako
Sam i Watson przeganiają gniew
Adamada
Elmer Kolorowe przygody
Papilon
Moje małe strachy. Księga odwagi
Mamania
Elmer. Słoń w kratkę
Papilon
Radość
Zielona Sowa
Małe sówki
Mamania
Gdzie jesteś, Mamo?
Ezop
Moj Dom
Entliczek
Opowiedz coś strasznego, Albercie
Zakamarki