Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.
Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.
Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa.
Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian!
Szczegóły
Tytuł: Jesień w kuchni Pięciu PrzemianPodtytuł: Przepisy wegetariańskie
Autor: Anna Czelej
Wydawnictwo: Illuminatio
ISBN: 9788363965068
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 232
Format: 15.4x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia polska według Pięciu Przemian
EscapeMagazine.pl
Szybkie pięć przemian na różne okazje
Gotowanie dla zabieganych
Gotowanie dla zabieganych
EscapeMagazine.pl
Boże Narodzenie według Pięciu Przemian
EscapeMagazine.pl
Wielkanoc według Pięciu Przemian
EscapeMagazine.pl
Zielone koktajle. 365 przepisów
Publicat