Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12
34/2013
WSiP
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań).
Autorka publikacji w przystępny sposób przedstawia informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów, rozróżniania śniadań hotelowych i sposobów ich podawania. Wiedzę teoretyczną wspiera licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Nr dopuszczenia MEN: 34/2013
Autorka publikacji w przystępny sposób przedstawia informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów, rozróżniania śniadań hotelowych i sposobów ich podawania. Wiedzę teoretyczną wspiera licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Nr dopuszczenia MEN: 34/2013
Szczegóły
Tytuł: Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12Podtytuł: 34/2013
Autor: Bożena Granecka-Wrzosek
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302136344
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
MEN: 2013
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 248
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.375 kg