Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem ?superpokarmów? wspomagających układ sercowo-naczyniowy. Choroba nie musi skazywać na rodzinną alienację kulinarną ? przeciwnie ? może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania ? smakowite, różnorodne i kolorowe.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
WYDAWNICTWO DRAGON PL
11 listopada 60/62
43-300 BIELSKO BIAŁA (Polska)
tel: 795159275
email: dragon@wydawnictwo-dragon.pl
Szczegóły
Tytuł: Co jeść przy chorobach stawów i kościPodtytuł: Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy
Autor: Iwona Czarkowska
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788363559953
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 96
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.27 kg