Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier Co można jeść Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna Książka ta zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości towarzyszą nietolerancji laktozy, jak sobie z nimi radzić i gdzie szukać pomocy.
Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów mlecznych. Bez nich można zrobić wspaniałe zupy, przystawki, dipy, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i wegetariańskie, aromatyczne sosy, sałatki i dressingi do nich, desery, lody, słodkie sosy i kremy, ciasta, ciastka, śniadania i napoje.
W książce znajdziesz:
200 przepisów na rodzinne posiłki.
Rozdział poświęcony żywieniu dzieci nietolerujących laktozy.
Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Przykładowe menu na cały tydzień.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia domowa Dieta bezmlecznaAutor: Miller Rogers, Emily White
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372439772
Tytuł oryginału: The Everyday Dairy-Free Cookbook. Recipes for Lactose Intolerants
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Skawran Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 256
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.48 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
2-latek poznaje świat
Aksjomat
Dieta dobrych kalorii
W.A.B.
Dieta bez zbóż
Mada
Pisanie literek 5-7 lat
Literka
Anioł Stróż
Debit
1001 szlaczków na różne tematy
Harmonia
100 zabaw dla dzieci 2-letnich
Siedmioróg