Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.
Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna
Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.
Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową
Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.
Szczegóły
Tytuł: Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciałaAutor: Kazimierz Józef Kmak
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324519712
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 320
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wilhelm Brasse Fotograf 3444 Auschwitz 1940-1945 z płytą CD
Muzeum Sztuki Współczesnej w Krakowie
Krewetki Szybko i smacznie
Olesiejuk
Sekrety królewskiego łoża
Printex
Pory roku na talerzu
Bernardinum