O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza
Szczegóły
Tytuł: Najlepsze przepisy z ryb i owoców morzaWydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: ENCYKLOPEDIA GOTOWANIA
ISBN: 9788378396413
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 14.1x20.2
Oprawa: Miękka
Waga: 0.31 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia Produkty spożywcze z czterech stron świata
Carta Blanca
Wino
Domowy wyrób
Domowy wyrób
SBM
Sushi
SBM
Ryby i owoce morza
Olesiejuk
Krewetki Szybko i smacznie
Olesiejuk
Wielka księga nalewek
Olesiejuk
Potrawy wigilijne
Olesiejuk