Polska książka kucharska to skarbnica tradycyjnych i współczesnych. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki czy zaostrzające apetyt przystawki. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią pieczywo. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki.
Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jak i dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijających nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nieco do naszych własnych upodobań kulinarnych.
Szczegóły
Tytuł: Polska książka kucharska czerwonaPodtytuł: Najlepsze przepisy na smaczne polskie potrawy
Autor: Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska, Mirosław Drewniak
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788363559915
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 608
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.21 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
100 najpiękniejszych miast świata
Olesiejuk