Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane, pieczone, czasem nawet surowe. Można je łączyć prawie dowolnie, kierując się swoim smakiem i kulinarną wyobraźnią.
Zapiekanki mogą być przygotowane jako danie obiadowe, na kolację i oczywiście na słodko jako deser. Nie wymagają zbyt wiele pracy, chociaż jeżeli mamy czas można wykazać się prawdziwym talentem i kunsztem kulinarnym i zrobić danie znacznie bardziej wymagające. Niewątpliwą zaletą zapiekanek jest to, że zawsze się udają.
Pamiętając o zaletach tych dań, proponujemy Państwu książkę pełną wspaniałych pomysłów na łatwe i swojskie, ale i bardziej wykwintne zapiekanki.
Szczegóły
Tytuł: Zapiekanki, grzanki, pizzeWydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
ISBN: 9788378396895
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 176
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dogonić rozwiane marzenia
Harlequin
Oddam serce w dobre ręce
Zysk i S-ka
Poczytaj mi mamo Księga trzecia
Nasza Księgarnia
W przededniu
Prószyński i S-ka
Klucz Sarah
Albatros
Przyjaciółki
Albatros
Historia miłosna
Amber