Wiesz już, co to jest obiektyw oraz jak zgrać zdjęcia z karty pamięci na komputer? Jeśli tak, to świetnie. Czas na nową, porządną dawkę wiedzy na wyższym poziomie. Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej pięknie ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje zdjęcia nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami oraz ekranami odbijającymi światło to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy. Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.
Szczegóły
Tytuł: Fotografia żywności od kuchniAutor: Teri Campbell
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375792997
Liczba tomów: 1
Numer tomu: 1
Tytuł oryginału: Food Photography & Lighting: A Commercial Photographer's Guide to Creating Irresistible Images
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Imieliński Przemysław
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 208
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.57 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Fotografia komercyjna w praktyce
Galaktyka
Dzieci z Bullerbyn
Nasza Księgarnia
Fotografia bez tajemnic
Galaktyka
Tam ci będzie lepiej
Czwarta Strona
Kreatywna fotografia bez tajemnic
Galaktyka
Tylko umarli wiedzą
Czwarta Strona
Już nikogo nie słychać
Czwarta Strona