Kuchnia żydowska
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio

Arystoteles

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 17.0x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
7,33 PLN
Nasza cena
5,40 PLN
Oszczędzasz 27%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 4,52 zł



Kuchnia żydowska ? narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności. Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne ? czyste (dozwolone) i trefne ? nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.

Kraj produkcji: Polska

Ostrzeżenia:
NIE ( TYLKO CE)

Producent:
PHW „Arystoteles” Matusiak Marek Sp. Jawna
ul. Pańska 96 lok. 83
00-837 Warszawa (Polska)
tel: 504046978
email: SPRZEDAZ@ARYSTOTELES.COM.PL


Szczegóły

Tytuł: Kuchnia żydowska
Podtytuł: Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Wydawnictwo: Arystoteles
ISBN: 9788363803575
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 64
Format: 17.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.15 kg
Redakcja: Małecka Grażyna

Recenzje