Kuchnia żydowska ? narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.
Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne ? czyste (dozwolone) i trefne ? nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Kraj produkcji: Polska
Ostrzeżenia:
NIE ( TYLKO CE)
Producent:
PHW „Arystoteles” Matusiak Marek Sp. Jawna
ul. Pańska 96 lok. 83
00-837 Warszawa (Polska)
tel: 504046978
email: SPRZEDAZ@ARYSTOTELES.COM.PL
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia żydowskaPodtytuł: Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Wydawnictwo: Arystoteles
ISBN: 9788363803575
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 64
Format: 17.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.15 kg
Redakcja: Małecka Grażyna
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Opowieść mężczyzny który zarabia śpiąc
Rosemaria
5 minut na słówka angielskie A1
LektorKlett