Miód akacjowy, kasztanowy, głogowy, mniszkowy? Jaki miód wybrać? Płynny czy skrystalizowany? W jaki sposób najlepiej go przechowywać? Który jest najlepszy? Jakie ma zastosowanie? Są to najczęstsze pytania, jakie zadajemy sobie, stając przed wyborem miodu, "płynnego złota", które znany był już ludom starożytnym. Ze względu na swoje całkowicie naturalne pochodzenie stanowi zdrowe pożywienie dla organizmu, któremu dostarcza szybkiego źródła energii. Miód zawiera także witaminy z grupy B i witaminę C, składniki mineralne (żelazo, wapń, potas). Oprócz tego występują w nim wolne aminokwasy i enzymy, które ułatwiają trawienie. Wspomaga leczenie zapalenia pęcherza, przeziębienia, walkę z niedoskonałościami, wykazuje również działanie odmładzające i wygładzające skórę.
Szczegóły
Tytuł: Terapia miodemPodtytuł: oraz mleczkiem pszczelim, pyłkiem i jadem
Wydawnictwo: Rafael
ISBN: 9788375694802
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Kobiałka Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 32
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.112 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Na zdrowie Porady dr Górnickiej
AWM Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
Obudźcie tygrysa
Leczenie traumy
Leczenie traumy
Czarna Owca
Gdy opadną maski Terapia związków
W drodze
Teoria i praktyka terapii Gestalt
Instytut Psychologii Zdrowia PTP
Terapia dialektyczno-behawioralna DBT
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego