W książce znajdziesz opis bogatej tradycji śląskiego stołu. To oryginalna książka kucharska, gdzie przepisy pełne są zdjęć każdego etapu przyrządzania potrawy. Przeczytasz tutaj o śląskich serwetach, biksach, głodzie, świniobiciu, kropelniczce, świyncelniku, szpajzie, siemieniotce, kołoczu, dzikim szałocie, ciaper-kapuście, fazanie w galotach, no i oczywiście o śląskich kluskach, modryj kapuście, roladach...
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia śląskaAutor: Marek Szołtysek
Wydawnictwo: Wydawnictwo Śląskie ABC
Kod paskowy: 9788388966071
ISBN: 8388966073
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 112
Format: 21.5x13.5 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.588 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Elementarz śląski
Wydawnictwo Śląskie ABC
Biblia Ślązoka
Wydawnictwo Śląskie ABC
Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli
Wydawnictwo Naukowe PWN
Co za szycie!
Helion