Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 17 x 24.5 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Jutro (środa 2024-05-08)
Sugerowana cena
78,70 PLN
Nasza cena
71,59 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 65,99 zł



Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).  

Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu  BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.

Szczegóły

Tytuł: Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor: Kocierz Katarzyna
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147371
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 288
Format: 17 x 24.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.43 kg

Recenzje