Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia

Źródła Życia

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 16.0x21.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Jutro (czwartek 2024-05-16)
Sugerowana cena
15,00 PLN
Nasza cena
11,71 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 9,68 zł



Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.

Szczegóły

Tytuł: Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Podtytuł: Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
Autor: Melcombe Lynne
Wydawnictwo: Źródła Życia
Seria: ZDROWIE Z NATURY
ISBN: 9788362103645
Tytuł oryginału: Health Hazards of White Sugar
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 64
Format: 16.0x21.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg

Recenzje