Naturalna słodycz bez cienia goryczy
Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.
Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
Szczegóły
Tytuł: Dobry cukier Słodzimy naturalniePodtytuł: Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
Autor: Lynne Melcombe
Wydawnictwo: Źródła Życia
Seria: Zdrowie z natury
ISBN: 9788362103645
Tytuł oryginału: Health Hazards of White Sugar
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 64
Format: 16.0x21.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.17 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ogólna teoria zatrudnienia, procentu i pieniądza
Wydawnictwo Naukowe PWN
Świat Zofii
Czarna Owca
Tajemnica kina
Zakamarki
Magnez pierwiastek życia
AWM Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
Argentyna
Novae Res
Wykluczeni
Wielka Litera
Dieta dr Joanny Budwig Podręcznik
Źródła Życia