Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja – żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikację polecamy także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny – podstawy przetwórstwa żywności oraz słuchaczom policealnego studium zawodowego o specjalności: żywienie zbiorowe.
Omówiono w niej budowę i działanie maszyn do obróbki mechanicznej i cieplnej surowców żywnościowych, do sporządzania i ekspedycji napojów, a także urządzeń chłodniczych i do mycia naczyń. Ponadto podano podstawowe wiadomości z rysunku technicznego, części maszyn, wiadomości o instalacjach elektrycznych, wodnych i kanalizacyjnych, obiegu chłodniczym oraz o projektowaniu technologicznym zakładów żywienia zbiorowego.
Szczegóły
Tytuł: Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznychAutor: Witold Jastrzębski
Wydawnictwo: WSiP
Kod paskowy: 978830207120100
ISBN: 830207120X
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 280
Format: 20 x 20
Oprawa: broszura
Waga: 0.42 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tożsamości zbiorowe
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wiedza a zagadnienie ciała i umysłu
KSIĄŻKA I WIEDZA
Rok Wilkołaka
Prószyński i S-ka
Logika praktyczna
Wydawnictwo Naukowe PWN
Przy blasku księżyca
Prószyński i S-ka
Piosenki Muzyka Jesień + CD
Jedność
Sudoku 1001 dla zaawansowanych
Constanti