Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego biblię - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Szczegóły
Tytuł: ChlebPodtytuł: Techniki wypieku, przepisy, wskazówki
Autor: Jeffrey Hamelman
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328012592
Tytuł oryginału: Bread
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kowalczyk Jakub
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 478
Format: 18.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 1.026 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tajemnica Siedmiu Zegarów
Dolnośląskie
Baskijski diabeł
Czarne
Gombrowicz.
Ja, geniusz
Ja, geniusz
Czarne
Silmarillion. Wersja ilustrowana
Zysk i S-ka
Sendlerowa. W ukryciu
Czarne
Wiersze dla dzieci - Julian Tuwim
Prószyński i S-ka