Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.
Szczegóły
Tytuł: Miary i miarki niezbędne w kuchniPodtytuł: Pokaż się z dobrej kuchni
Autor: Iwona Czarkowska
Wydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788378870449
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 32
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.075 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mam jacht
Zakupy, naprawy, przebudowy
Zakupy, naprawy, przebudowy
Alma-Press
Drugi rok życia dziecka
Rebis
O rety! Dziecko!
Poradnik szczęśliwej mamy
Poradnik szczęśliwej mamy
Edipresse Polska
Kalendarz Planer domowy dla najfajniejszej rodzinki 2018
PASSION CARDS