Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów.
Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.
Szczegóły
Tytuł: Dieta bez węglowodanówPodtytuł: Pokaż się z dobrej kuchni
Autor: Iwona Czarkowska
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788378870401
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 32
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.075 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ciasta z owocami
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Potrawy mączne
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Potrawy mięsne
Kuchnia polska
Kuchnia polska
Literat
Siedem zasad udanego małżeństwa
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego