Chłodnictwo
Technologia w piekarni

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 15.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
104,00 PLN
Nasza cena
89,62 PLN
Oszczędzasz 14%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa. Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak: - wydajność chłodzenia - działanie chłodni a straty cieplne - rodzaje urządzeń chłodniczych ? odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku ? mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne ? dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa ? produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa ? analiza rentowności sklepowych stacji wypieku ? zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Kraj produkcji: PL

Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Chłodnictwo
Podtytuł: Technologia w piekarni
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301181345
Tytuł oryginału: Kältetechnologie in der Bäckerei.
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 440
Format: 15.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.765 kg
Redakcja: Losche Klaus

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: