Anthelme Brillat-Savarin (1755 ? 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz ? mimo okresu niełaski ? pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej ? dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Szczegóły
Tytuł: Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałejAutor: Anthelme Brillat-Savarin
Wydawnictwo: PIW
ISBN: 9788364822124
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 12.5x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.345 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przygody Baltazara Gąbki. Trylogia
Literackie
Mity Niemców
Sic!
Alfred i Ginewra
PIW
Food Pharmacy Przepisy
Otwarte
Wielcy wynalazcy
Dwukropek