Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

PIW

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 12.5x20.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
30,00 PLN
Nasza cena
21,57 PLN
Oszczędzasz 29%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Anthelme Brillat-Savarin (1755 ? 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz ? mimo okresu niełaski ? pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej ? dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Szczegóły

Tytuł: Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Autor: Anthelme Brillat-Savarin
Wydawnictwo: PIW
ISBN: 9788364822124
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 12.5x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.345 kg

Recenzje