W książce zawarty jest zarys dziejów chińskiej sztuki kulinarnej, cieszącej się zasłużoną renomą wśród znawców i smakoszy. Autor przytacza w niej również 140 przepisów, stanowiących bardzo skromny fragment niezwykle bogatej (ponad kilka tysięcy potraw!) i urozmaiconej kuchni Chin.
Producent:
Wydawnictwo Akademickie DIALOG Spółka z o.o.
ul. Bagno 3/218
00-112 Warszawa (PL)
tel: 226208703
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Tradycje i sztuka kulinarna ChinAutor: Ksawery Burski
Wydawnictwo: Akademickie Dialog
Seria: UROKI ORIENTU
ISBN: 9788380021884
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 308
Format: 14.5x20.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.39 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Oczy Ireny
Dębogóra
Zima stulecia
The Facto
Dzikie łabędzie. Trzy córki Chin
Znak Literanova
Mowa wewnętrzna
Sceny z życia duchowego
Sceny z życia duchowego
Teologia Polityczna
Rosja poza Rosją
Bernardinum
Drogi do nowoczesności
Brytyjskie, francuskie i amerykańskie Oświecenia
Brytyjskie, francuskie i amerykańskie Oświecenia
Teologia Polityczna













