W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę ? z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie
zwalczać objawy choroby?
Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na
organizm.
Autorka specjalizująca się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.
Szczegóły
Tytuł: Odżywianie w łuszczycyPodtytuł: Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych.
Autor: Magdalena Kurzyp
Wydawnictwo: Kastor
ISBN: 9788362055609
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 15.0x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.25 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kicia Kocia zostaje policjantką
Media Rodzina
Kicia Kocia w pociągu
Media Rodzina
Świnka Peppa Zabawy na śniegu Wizyta Mikołaja
Media Service Zawada
Marysia w restauracji
Debit
Dieta w insulinooporności
Feeria
Pierwszy śnieg
Dolnośląskie
Pszczółka maja 1 Pierwszy lot
Media Service Zawada
Pszczółka Maja 2 Dzień Bez Patrolu
Media Service Zawada