Kontynuacja książki Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem.
Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko. Autorka opowiada ciekawe historie z życia w Toskanii, opisuje święta, targi lokalne i inne wydarzenia, w których uczestniczyła. W każdym rozdziale podaje przepis na danie kuchni włoskiej zilustrowany kolorowym zdjęciem. W książce znajdziemy też wiele fotografii z Toskanii.
Aleksandra Seghi absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od siedemnastu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polaków. Autorka książek: Smaki Toskanii, Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem, Zielona Toskania, Domowa kuchnia włoska oraz stron: aleksandraseghi.com, polacywewloszech.com i blogów: turystawtoskanii.blogspot.com, gasamodobio.blogspot.com. Odpowiada za rubrykę kulinarną w magazynie La Rivista. Pisze artykuły dla portali: Cooklet, BosaMama.pl. Współpracuje z gazetą W piekarni. W cukierni. W Toskanii prowadzi kursy kulinarne. Oprócz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Na co dzień mama Julii.
Szczegóły
Tytuł: Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiemAutor: Aleksandra Seghi
Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788379438914
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 208
Format: 16.0x21.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.438 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mężczyzna który pomylił swoją żonę z kapeluszem
Zysk i S-ka
Sergiusz Czesław Jadwiga
W.A.B.
Lot nisko nad ziemią
Zwierciadło
Odpływ
Literackie
Perska narzeczona
Remi
Perska żona
Remi
Dzień zapłaty
Zysk i S-ka
Na własną rękę
Albatros
Tajne akta S.
Zysk i S-ka
Mike Tyson Moja prawda
SQN - Sine Qua Non
Szukaj mnie wśród lawendy Gabriela Tom 3
Novae Res