Christopher Bakken zbiera oliwki na Thasos, piecze chleb na Krecie, robi ser na Cykladach....W każdym miejscu szuka najlepszych kucharzy i lokalnych tradycji. Przede wszystkim jednak przepięknie opowiada o ośmiu elementach greckiego stołuoliwkach, rybach, chlebie, fasoli, winie, serze i miodzie. Łącząc literaturę kulinarną z podróżniczą mistrzowsko wydobywa z kuchni greckiej jej smaki i pełnię.
Szczegóły
Tytuł: Smakując GrecjęAutor: Christopher Bakken
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788376425450
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 288
Format: 19.9x12.8
Oprawa: Miękka
Waga: 0.246 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Gdyby cała Afryka
Agora
Smakując Toskanię
Pascal
Rodos Przewodnik ilustrowany
Pascal
Wyspy Kanaryjskie
Pascal
Wojna futbolowa
Czytelnik
Słodki zielnik Lary
Edipresse Polska