Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity.
Szczegóły
Tytuł: Historia naturalna i moralna jedzeniaAutor: Toussaint-Samat Maguelonne
Wydawnictwo: W.A.B.
Seria: SERIA Z WAGĄ
Kod paskowy: 9788388221323
ISBN: 8388221329
Tytuł oryginału: HISTOIRE NATURELLE & MORALE DE LA NOURRITURE
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Matusiak Bożenna Anna, Ochab Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 672
Format: 15.0x21.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.865 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kronika Thietmara
Universitas
Wstańcie chodźmy
Biały Kruk
Czarna owieczka
Nasza Księgarnia
Nieruchomość a rynek
Wydawnictwo Naukowe PWN
Studia 2008/2009 Informator dla kandydatów na studia oraz do szkół policealnych w roku akademickim 2008/2009
Akademicka Oficyna Wydawnicza
West highland white terier
Galaktyka
Kościoły i klasztory rzymskokatolickie dawnego województwa ruskiego Tom 17
Międzynarodowe Centrum Kultury Kraków