Historia naturalna i moralna jedzenia

W.A.B.

  • Rok wydania: 2008
  • Format: 15.0x21.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
0 PLN
Nasza cena
48,70 PLN



Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity.

Szczegóły

Tytuł: Historia naturalna i moralna jedzenia
Autor: Toussaint-Samat Maguelonne
Wydawnictwo: W.A.B.
Seria: SERIA Z WAGĄ
Kod paskowy: 9788388221323
ISBN: 8388221329
Tytuł oryginału: HISTOIRE NATURELLE & MORALE DE LA NOURRITURE
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Matusiak Bożenna Anna, Ochab Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 672
Format: 15.0x21.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.865 kg

Recenzje