W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus oraz inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszystkiego o zaletach zbóż i roślin strączkowych. Poradnik składa się z 12 części każda poświęcona jest jednemu z gatunków zbóż. To zbiór receptur na zdrowe i smaczne potrawy - azjatycką sałatkę ryżową, kotleciki ryżowo-warzywne, placki z soczewicy, zapiekankę grecką.
W książce znajduje się ponad 100 przepisów, z czego 40 to receptury na dania bezglutenowe.
Szczegóły
Tytuł: Ziarna dają siłęAutor: Chrissy Freer
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328024878
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 224
Format: 20.0x25.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.72 kg