Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka ta zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości towarzyszą nietolerancji laktozy, jak sobie z nimi radzić i gdzie szukać pomocy.
Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów mlecznych. Bez nich można zrobić wspaniałe zupy, przystawki, dipy, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i wegetariańskie, aromatyczne sosy, sałatki i dressingi do nich, desery, lody, słodkie sosy i kremy, ciasta, ciastka, śniadania i napoje.
W książce znajdziesz:
200 przepisów na rodzinne posiłki.
Rozdział poświęcony żywieniu dzieci nietolerujących laktozy.
Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Przykładowe menu na cały tydzień.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia domowa Dieta bezmlecznaAutor: Miller Rogers, Emily White
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377734445
Tytuł oryginału: The everyday dairy-free cookbook
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Skawran Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 280
Format: 16.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.465 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kicia Kocia jest chora
Media Rodzina
Kicia Kocia na basenie
Media Rodzina
Kicia Kocia na plaży
Media Rodzina
Kicia Kocia w przedszkolu
Media Rodzina
Kicia Kocia mówi Dzień dobry
Media Rodzina
Puzzle 260: Big Cast
Castorland