Najlepsze dania mięsne z piekarnika, patelni i gotowane.
Może niechętnie się do tego przyznajemy, ale prawdą jest, że jeśli chodzi o mięso, to większość z nas lubi je tak samo, jak nasz jaskiniowy przodek. Zresztą nic dziwnego, bo jest to produkt, który można przyrządzać na niezliczoną ilość sposobów. W zależności od użytych dodatków i metody przygotowania za każdym razem smakuje inaczej. Prawdę mówiąc, przygotowanie mięsnej potrawy, no może poza paroma najwykwintniejszymi, jest też trochę łatwiejsze niż niejednego dania wegetariańskiego. Tak więc nawet mało doświadczona pani domu z kawałka wieprzowiny, wołowiny czy drobiu jest w stanie przygotować przyzwoity obiad. Może to nie będzie arcydzieło, ale da się zjeść. Natomiast kucharz artysta z kawałka mięsa wydobędzie prawdziwą poezję smaków. Spróbujmy stać się artystami, potraktujmy zawarte w tej książce wiadomości i przepisy jak niezbędne narzędzia i twórzmy wspaniałe kulinarne dzieła.
Szczegóły
Tytuł: Mięso z piekarnika i patelniWydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: Biblioteczka Poradnika Domowego
ISBN: 9788379611508
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 176
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Skazani za pożądanie
Prószyński i S-ka
Rodzice w akcji. Jak przekazywać dzieciom wartości
Edycja Świętego Pawła
Cudza maska
W.A.B.
Mity o cholesterolu
Oficyna Wydawnicza ABA
Całun dla pielęgniarki
W.A.B.
Albert i Mika
Zakamarki
Hokus-pokus Albercie
Zakamarki
Kalendarz 2016 A5 Tewo Lux
Bellona